23.05.2012

chipsy z cukinii


inna wersja chipsa... 

cukinia
sok z cytryny (4 łyżki)
 oliwy (2,5 łyki)
papryka słodka 
sól
pieprz cayenne
czosnek w proszku
bazylia
oregano

Wszystko razem mieszamy i nakładamy na cukinię pokrojoną w cienkie plasterki. Ja użyłam silikonowego pędzelka - sprawdził się bardzo dobrze. Suszyłam w piekarniku na papierze do pieczenia  przez jakieś 4 godziny w temperaturze 100 st. C (grzanie góra, dół, termoobieg)

Podawać z jogurtem naturalnym lub greckim.


4 komentarze:

  1. świetne:) robiłam popcorn z soczewicy, czipsy z cebuli, dlaczego by nie spróbować z cukinii? :) zapisuję sobie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooooo, ja też zapisuję ;D Ja robiłam z marchewki, buraka i z ziemniaków z cukinii jeszcze nie próbowałam :D wyglądają świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Drogie panie to ja bardzo proszę o Wasze przepisy ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja poproszę je zebrać w jednym miejscu gdzieś ;)

    OdpowiedzUsuń