inna wersja chipsa...
cukinia
sok z cytryny (4 łyżki)
oliwy (2,5 łyki)
papryka słodka
sól
pieprz cayenne
czosnek w proszku
bazylia
oregano
Wszystko razem mieszamy i nakładamy na cukinię pokrojoną w cienkie plasterki. Ja użyłam silikonowego pędzelka - sprawdził się bardzo dobrze. Suszyłam w piekarniku na papierze do pieczenia przez jakieś 4 godziny w temperaturze 100 st. C (grzanie góra, dół, termoobieg)
Podawać z jogurtem naturalnym lub greckim.
świetne:) robiłam popcorn z soczewicy, czipsy z cebuli, dlaczego by nie spróbować z cukinii? :) zapisuję sobie:)
OdpowiedzUsuńOoooo, ja też zapisuję ;D Ja robiłam z marchewki, buraka i z ziemniaków z cukinii jeszcze nie próbowałam :D wyglądają świetnie!
OdpowiedzUsuńDrogie panie to ja bardzo proszę o Wasze przepisy ;)
OdpowiedzUsuńa ja poproszę je zebrać w jednym miejscu gdzieś ;)
OdpowiedzUsuń