18.09.2012

Tarta z łososiem

Tarta na wytrawnie. Nie jest to najszybszy obiad świata ale efektowny. 

łosoś
mozzarella
suszone pomidory
szczypiorek
sól & pieprz
śmietana 30%
jajko
łosoś
gruszka
camembert 
różowy pieprz 
śmietana 30%
jajko
sól 
Ciasto: 3:2:1 czyli 300g mąki, 200 g masła, 1 jajko. Opisy co i jak z ciastem znajdziecie TU
Po upieczeniu i wystudzeniu tart układamy na niej składniki  zalewamy  dobrze doprawioną  mieszanką śmietany i jajka (tu jedno jajko wystarczyło na dwie tarty z foremek o średnicy 12 cm). Pieczemy aż masa śmietanowo jajeczna się zetnie. 


4 komentarze:

  1. Równie efektowny co pyszny. Ta z łososiem szczególnie przypadła mi do gustu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łosoś i camembert, łosoś i mozzarella, ślinka mi cieknie na sam widok . ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. coraz lepsze rzeczy proponujesz...

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń