Tarta na wytrawnie. Nie jest to najszybszy obiad świata ale efektowny.
mozzarella
suszone pomidory
szczypiorek
sól & pieprz
śmietana 30%
jajko
łosoś
gruszka
camembert
różowy pieprz
śmietana 30%
jajko
sól
Ciasto: 3:2:1 czyli 300g mąki, 200 g masła, 1 jajko. Opisy co i jak z ciastem znajdziecie TU.
Po upieczeniu i wystudzeniu tart układamy na niej składniki zalewamy dobrze doprawioną mieszanką śmietany i jajka (tu jedno jajko wystarczyło na dwie tarty z foremek o średnicy 12 cm). Pieczemy aż masa śmietanowo jajeczna się zetnie.
Równie efektowny co pyszny. Ta z łososiem szczególnie przypadła mi do gustu:)
OdpowiedzUsuńŁosoś i camembert, łosoś i mozzarella, ślinka mi cieknie na sam widok . ;)
OdpowiedzUsuńcoraz lepsze rzeczy proponujesz...
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń