13.08.2012

deserowo

Ciastka korzenne kolka sztuk ok 40 g
ser mascarpone - 3 łyżki
masło 
mleko
cukier waniliowy
cukier puder opcjonalnie
owoce

Ciastka pokruszyć (w mocnym worku strunowym lub w blenderze) dodać stopione masło i wyłożyć nim naczynia do zapiekania. Wysuszyć w piekarniku - ok 10 minut.
Krem połączyć z cukrem waniliowym i odrobiną mleka. Jeśli lubicie bardzo słodkie dodać cukier puder.



3 komentarze:

  1. Uroczy ten deserek. Jeśli jest mascarpone i moje ulubione owoce - brzoskwinie, musi być smacznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. również uważam że każdy deser z mascarpone jest smaczny. Do tych brzoskwiń chciałam maliny i jagody ale ich jeść teraz niestety nie mogę.. i mąż mi smaka robił ;)
    {jeśli lubisz ten ser to polecam dodać do niego syrop klonowy - połączenie obłędne!!}

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smakowicie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń