Ciastka korzenne kolka sztuk ok 40 g
ser mascarpone - 3 łyżki
masło
mleko
cukier waniliowy
cukier puder opcjonalnie
owoce
Ciastka pokruszyć (w mocnym worku strunowym lub w blenderze) dodać stopione masło i wyłożyć nim naczynia do zapiekania. Wysuszyć w piekarniku - ok 10 minut.
Krem połączyć z cukrem waniliowym i odrobiną mleka. Jeśli lubicie bardzo słodkie dodać cukier puder.
Uroczy ten deserek. Jeśli jest mascarpone i moje ulubione owoce - brzoskwinie, musi być smacznie. :)
OdpowiedzUsuńrównież uważam że każdy deser z mascarpone jest smaczny. Do tych brzoskwiń chciałam maliny i jagody ale ich jeść teraz niestety nie mogę.. i mąż mi smaka robił ;)
OdpowiedzUsuń{jeśli lubisz ten ser to polecam dodać do niego syrop klonowy - połączenie obłędne!!}
Bardzo smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuń