01.06.2012

cukinia z fetą


Przekąska dla miłośników cukinii.


cukinia, pieprz, masło, feta                                                                                                                                                                            Cukinie tniemy na cienkie paski. Najlepiej czymś takim jak na zdjęciu ;) Lekko smażymy na maśle z pieprzem. Obłędnie smakuje na toście z fetą.





6 komentarzy:

  1. Też ostatnio myślałam o wrzuceniu takiej na kanapkę, bo pycha:) Do tortilii czasem wkładam. Ale wszystko zjadłam z makaonem;) Jeny, jak ja lubię taki styl! :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. mniaaam! ciekawe! wypróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. @Nieśka: makaron z cukinią.. mmmrrr uwielbiam.
    @Rocksanka: a polecam bo szybkie i smaczne.

    OdpowiedzUsuń
  4. Najlepsza z marchewką też w makaronowych plasterkach, z oliwą, na surowo, albo lekko podduszone. Do makaronu, na ołatki, jako sałatka czy surówka, posypane tartym oscypkiem, mniam!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziwne ale nigdy nie jadłam cukinii - a wszyscy których pytałam nie potrafią mi opisać jej w smaku. To dobry przepis na cukiniowy start? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. @Arven: myślę że zdecydowanie TAK :)

    OdpowiedzUsuń