Przekąska dla miłośników cukinii.
cukinia, pieprz, masło, feta Cukinie tniemy na cienkie paski. Najlepiej czymś takim jak na zdjęciu ;) Lekko smażymy na maśle z pieprzem. Obłędnie smakuje na toście z fetą.
Też ostatnio myślałam o wrzuceniu takiej na kanapkę, bo pycha:) Do tortilii czasem wkładam. Ale wszystko zjadłam z makaonem;) Jeny, jak ja lubię taki styl! :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńmniaaam! ciekawe! wypróbuję! :)
OdpowiedzUsuń@Nieśka: makaron z cukinią.. mmmrrr uwielbiam.
OdpowiedzUsuń@Rocksanka: a polecam bo szybkie i smaczne.
Najlepsza z marchewką też w makaronowych plasterkach, z oliwą, na surowo, albo lekko podduszone. Do makaronu, na ołatki, jako sałatka czy surówka, posypane tartym oscypkiem, mniam!!!
OdpowiedzUsuńDziwne ale nigdy nie jadłam cukinii - a wszyscy których pytałam nie potrafią mi opisać jej w smaku. To dobry przepis na cukiniowy start? :)
OdpowiedzUsuń@Arven: myślę że zdecydowanie TAK :)
OdpowiedzUsuń