25.05.2012

ciasto francuskie z czerwoną cebulą


Uwielbiam ciasto francuskie i czerwoną cebulę. Więc jak zobaczyłam gdzieś na zdjęciu takie właśnie połączanie nie mogłam się powstrzymać.
ciasto francuskie
czerwona cebula
ser feta
pomidory

tymianek, bazylia ,oregano

dip: jogurt, majonez ,pieprz cytrynowy ,czosnek staropolski

Ciasto francuskie trzeba trochę rozwałkować, pokruszyć na niego ser cebulę i pomidora. Na część z pomidorem dałam tymianek (ostatnio mój ulubiony smak) na pomidora bazylię i oregano.
Sos to 4-5 łyżek jogurtu naturalnego i jedna łyżka majonezu połączona z pieprzem cytrynowym i czosnkiem staropolskim (gotowa mieszanka) 






7 komentarzy:

  1. uwielbiam wariacje z ciasta francuskiego. Twoj przepis jest idealny na impreze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię i jedno i drugie, a jednak ich do tej pory razem nie połączyłam ;) Dziś to Ty będziesz tą, u której ktoś inny podejrzał ten smak!

    OdpowiedzUsuń
  3. W dipie sos cebulowy czy cytrynowy? Bo chyba nie mogłaś się zdecydować ;) Smakowicie to wygląda, dzisiaj robię ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pieprz! chodziło mi o pieprz, nie o sos ;)

      Usuń
  4. heheh sie wkradło :) miał być PIEPRZ CYTRYNOWY.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki wielkie, w ogóle miły dla oka i podniebienia blog, życzę powodzenia ;)

      Usuń
    2. dziękuję bardzo ;):):)

      Usuń