Uwielbiam ciasto francuskie i czerwoną cebulę. Więc jak zobaczyłam gdzieś na zdjęciu takie właśnie połączanie nie mogłam się powstrzymać.
czerwona cebula
ser feta
pomidory
tymianek, bazylia ,oregano
dip: jogurt, majonez ,pieprz cytrynowy ,czosnek staropolski
Ciasto francuskie trzeba trochę rozwałkować, pokruszyć na niego ser cebulę i pomidora. Na część z pomidorem dałam tymianek (ostatnio mój ulubiony smak) na pomidora bazylię i oregano.
Sos to 4-5 łyżek jogurtu naturalnego i jedna łyżka majonezu połączona z pieprzem cytrynowym i czosnkiem staropolskim (gotowa mieszanka)
uwielbiam wariacje z ciasta francuskiego. Twoj przepis jest idealny na impreze :)
OdpowiedzUsuńLubię i jedno i drugie, a jednak ich do tej pory razem nie połączyłam ;) Dziś to Ty będziesz tą, u której ktoś inny podejrzał ten smak!
OdpowiedzUsuńW dipie sos cebulowy czy cytrynowy? Bo chyba nie mogłaś się zdecydować ;) Smakowicie to wygląda, dzisiaj robię ;)
OdpowiedzUsuńpieprz! chodziło mi o pieprz, nie o sos ;)
Usuńheheh sie wkradło :) miał być PIEPRZ CYTRYNOWY.
OdpowiedzUsuńdzięki wielkie, w ogóle miły dla oka i podniebienia blog, życzę powodzenia ;)
Usuńdziękuję bardzo ;):):)
Usuń