01.08.2012

babeczki z malinami i borówkami.

Zdecydowanie najlepszy przepis na babeczki. Wypróbowałam go w wersji czekoladowej z malinowym dżemem, cytrynowej z białą czekoladą i morelami, waniliową... teraz z czas na borówki, maliny i cukier puder.


110 g masła
110 g drobnego cukru do wypieków
2 jajka
150 g mąki pszennej
1 łyżka (5ml) proszku do pieczenia
55 ml mleka
55 ml śmietany (36%)


 Masło utrzeć na puszysta masę, dodawać jajka nie przestając ucierać. Delikatnie połączyć z przesianą  mąką i proszkiem. Dodać śmietanę i mleko.Ja robiłam w wersji mini i wyszło mi 21 sztuk.
Piec w temp 190 st. C przez 20 - 25 min. 
Jak już pisałam są smaczne z każdym dodatkiem ;)  

8 komentarzy:

  1. Cudowne! Muszę je zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. SMAKUJĄ OBŁĘDNIE !!!
      polecam
      wypróbowany przepis;)

      Usuń
  3. Zastawa Społem rządzi :)
    Bardzo fajny blog, w wolnej chwili się zagłębię, a teraz lecę do mojego stygnącego sosu karmelowego i chleba z chedarem (chleb nie wyjdzie z tego cało).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak robisz karmel??
      i Ty znowu o serze piszesz..... eh... JA TEŻ CHCEEEEEEE

      Usuń
  4. Śliczności:) Niedawno powiedziałam sobie, że nie będę już robić muffin, bo mi zbrzydną - ale jak się tak patrzy, to oczy same by jadły:)

    OdpowiedzUsuń